Gauri nieuws afbeelding

Blog

Backstage door Gauri Ramsoekh


“JIJ BEPAALT ZELF WAT JIJ UIT JE STAGE WIL HALEN, DUS DURF VOORAL TE VRAGEN EN JEZELF OPEN TE STELLEN”

Hoi! Ik ben Gauri Ramsoekh en in januari 2022 heb ik de kans gekregen om een kijkje te nemen op de redactie van het Net5 programma ‘Grenzeloos Verliefd’. Hier heb ik in totaal drie maanden stage mogen lopen.

Best spannend

Dit vond ik in het begin best wel spannend omdat ik mij meer bezig houdt met psychologie en de medische wereld, een studierichting waarin je niet per se veel over de TV-wereld leert. Toch worden mijn zorgen al snel weggenomen. Op mijn eerste stagedag word ik meteen met ontzettend open armen ontvangen door de gehele afdeling. Dit is iets wat mij meteen opviel aan SimpelZodiak en wat mij altijd bij zal blijven; de oprechte vriendelijkheid en openhartigheid van de werknemers. Ik voelde mij er meteen thuis. Ik werd serieus genomen en er werd oprechte interesse in mij getoond. De afdeling op het kantoor is reuze gezellig, maar bovenal ook erg leerzaam. Mijn miljoenen vragen werden meteen uitgebreid beantwoord en dit gaf mij op dag één al een enorm fijn, warm en welkom gevoel.

Hoogtepunten

Tijdens mijn stage heb ik diverse dagtaken gehad. Mijn persoonlijke hoogtepunt is toch echt de draaidagen! Niet alleen was ik omringd met een ontzettend gezellig en leuk team, maar was dit ook een ultieme kans om echt veel te leren over verschillende vakgebieden. Zo heb ik mee kunnen kijken met een regisseuse, een cameraman en met presentatrice. Ik heb dus van elk ‘ingrediënt’ van de aflevering kunnen mee proeven en meekijken hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Hoe stel je de juiste vragen, welke camerahoeken geven bepaalde emoties goed weer,  maar ook hoe stel je mensen snel op hun gemak. Ik heb zelfs op een filosofisch vlak iets geleerd: het leven is echt vallen en opstaan! Sommige shots gaan niet in één keer goed. Dat geeft niet, dan roep je ‘actie’ en probeer je het gewoon opnieuw!

Contact met kandidaten

Naast de draaidagen hield ik mij voornamelijk bezig met het ‘casten’ van nieuwe kandidaten. Wat ik hier interessant aan vind is dat dit mij aanspoort om dieper te graven en creatief te zoeken naar alternatieven. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar wij werken bijvoorbeeld veel met Facebook groepen om kandidaten te vinden. Op een gegeven moment heb je alles wel een beetje op Facebook gezien en ga je door naar het volgende Social Media platform, waar je met de meest willekeurige #hashtags toch weer potentiële kandidaten vindt. Echter de stappen die na het casten komen vind ik het leukst, want dit betekent vooral: menselijk contact en het echt in actie brengen van het verhaal! Als psychologie-studente ging mijn hartje hier wel sneller van kloppen. Na een kandidaat te hebben gevonden, voer je een telefoongesprek en ga je langs voor een ‘screening’. Zo leer je de kandidaat beter kennen en wordt er gekeken of er een match is voor het programma. Daarna worden de draaiboeken gemaakt en worden de draaidagen op gang gebracht voor het desbetreffend verhaal. Ondertussen wordt er goed contact gehouden met de kandidaten.

SimpelZodiak als stagebedrijf

Ik heb het enorm naar mijn zin gehad op de redactie! Wat ik mijn mede-stagiaires graag wil meegeven is: jij bepaalt zelf wat jij uit je stage wil halen, dus durf vooral te vragen en jezelf open te stellen! Gedurende mijn stage was ik benieuwd geworden naar hoe het eraan toe gaat bij een grotere productie en heb ik de gelegenheid gekregen om een paar dagen bij Celebrity MasterChef mee te kijken. Wat ik zo fijn vind aan het kantoor is dat, ondanks dat het groot is, veel producties toch dicht bij elkaar zitten. Zo komen er regelmatig collega’s van andere producties even buurten. Door de oprechte openheid van alle collega’s leer je iedereen op een ongedwongen wijze kennen en kom je vooral ook meer te weten over diverse functies en kansen binnen de media. Dit resulteerde vaak in een gezellig gesprekje waardoor ik soms zelfs even vergat dat ik eigenlijk nog een stagiaire ben. Ik ben erg dankbaar voor de afgelopen drie maanden. Voor de ervaringen die ik heb mogen opdoen en de mensen die ik hier heb mogen leren kennen. SimpelZodiak is een fijn bedrijf waar iedereen welgemeend is en je echt lekker jezelf kan zijn. Ik wens iedereen zo’n ervaring toe!