Lieve afbeelding blog start pagina

Blog

Backstage door Lieve Nielen

“Dat er zoveel mensen betrokken zijn bij het maken van een televisieprogramma,
dat had ik van tevoren nooit kunnen bedenken”

‘Wat was dit een geweldige ervaring, als redactie en productie stagiaire stage lopen bij ‘Hunted’!
Mijn naam is Lieve Nielen en van februari t/m juni 2022 mocht ik een kijkje nemen
achter de schermen bij SimpelZodiak.

Verrassend
Mijn eerste dag begon al meteen met een opnamedag. We waren toen bezig met After the Hunt opnames van het vorige Hunted VIPS seizoen… “ HUH? Drie wanden en een lamp midden in de huiskamer… is dit de verhoorkamer van televisie?” Dit was een mooi begin van vele andere verassingen die mij nog te wachten stonden. Hoofdkantoor in Rotterdam? Volgteams?

Maar dat was niet het enige, als hulp bij de productie mocht ik ook mee naar verschillende locaties. Over veel locaties kan ik nu nog niets vertellen, maar wel over de locatie van After the Hunt vorig seizoen. Dit was op een klein vliegveldje, waarbij de landing en het opstijgen van een Cessna vliegtuig opgenomen moest worden. Raad eens? Ja, daar mocht ik in mee! Wat een kans en wat een ervaring. En dat was nog maar het begin van mijn stage.

Lange dagen
Natuurlijk zaten er ook zware tijden tussen. De opnames van Hunted bestaan uit een aantal weken lange dagen, iedere dag bikkelen. Wanneer de kandidaten op de vlucht zijn moet je altijd gereed staan, voor je het weet gaat er een camera kapot of is er een nieuwe microfoon nodig. En de kandidaten zitten in Groningen. Dat wil zeggen dat je in de auto springt en lekker kan cruisen op de muziek. Ook moet je goed voor de volgteams zorgen. Hierbij mocht ik ondersteuning bieden bij het boeken van hotels en het op weg sturen van de runners die de spullen naar de teams brachten iedere dag. Dit alles om hen het zo gemakkelijk mogelijk te maken wanneer ze de hele dag druk bezig zijn met het volgen van de kandidaten. Gelukkig doen we dit met een super gedreven en fanatiek team. Samen strijden is wat we gedaan hebben, met af en toe een borrel om de sfeer nog gezelliger te maken.

Stagevideo
Als opdracht voor school moest ik een stageverslag en stagevideo maken. Als persoon die nog nooit gewerkt heeft met een videobewerkingsprogramma, was dat wel even spannend. Toch is het me gelukt, na een aantal keer rondrennen bij de receptie, over de gangen en verstoppen op de afdeling heb ik een video gemaakt genaamd: “Hunted de stagiaire”. Een video waarbij ik op een creatieve manier uitleg geef over de inhoud van deze stageplek, de begeleiding en mijn werkzaamheden. Dit was erg leuk om te doen, zeker nadat ik door Gabri werd doorgestuurd naar Marcel… Natuurlijk wilde hij wel de voice over zijn!

Dankbaar
Wat een super fijne sfeer en leuke collega’s heeft SimpelZodiak binnen hun bedrijf. Iedereen stond altijd paraat om te helpen, voor kleine maar ook grote vragen. Gezellig kletsen hoort daar ook zeker bij. Deze informele sfeer moeten ze blijven koesteren. Dit zouden ze op iedere werkvloer zo in moeten voeren! Bedankt SimpelZodiak en team Hunted voor deze super toffe stage!

Liefs van Lieve