Dionne-Slagter-foto-620x412@2x

Mediaberichten

SimpelZodiak breidt crime team uit met content creator Dionne Slagter

SimpelZodiak, contentproducent van onder meer de documentaire Prins Bernhard, Hunted, Expeditie Robinson, Temptation Island, MasterChef en de misdaadprogramma’s van Kees van der Spek, breidt per vandaag zijn crime team uit en gaat een creatieve samenwerking aan met Dionne Slagter op het gebied van true crime. De content creator en presentatrice heeft zich de afgelopen jaren verdiept in verschillende moordverhalen voor haar YouTube-serie Misdaad & Mysterie en haar podcast Moordcast, waarmee ze haar expertise op het gebied van waargebeurde misdaad heeft verrijkt. Samen met het ontwikkelteam gaat Dionne haar creativiteit en kennis over crime inzetten om exclusief voor SimpelZodiak formats te ontwikkelen.

Justine Huffmeijer, Managing Director SimpelZodiak: “Naast Kees van der Spek en Marcel van de Ven is Dionne Slagter een veelbelovende aanvulling op ons crime team. Door haar fascinatie voor en interesse in true crime heeft zij afgelopen jaren veel kennis opgedaan. Daarnaast is Dionne een succesvolle creatieve contentmaker. Die combinatie van factoren maakt dat wij graag met haar samenwerken en daar kijken we dan ook naar uit.”

Dionne Slagter: “SimpelZodiak staat onder andere bekend om de succesvolle misdaadprogramma’s die zij produceren. Een onderwerp dat mij enorm trekt en waar mijn interesse ligt. Ik kijk uit naar de samenwerking, waar ik alle ruimte krijg om creatief mee te ontwikkelen met het fantastische team aan mooie nieuwe programma’s.”

Dionne Slagter start in 2011 met haar eigen succesvolle YouTube-kanaal OnneDi. Haar serie ‘Leuk of Meuk’ wordt een grote hit en in het verlengde daarvan brengt Dionne in 2016 een gelijknamig boek uit. Inmiddels heeft ze met haar YouTube-kanaal een omslag gemaakt naar crime met de videoserie Misdaad & Mysterie, waarin ze wekelijks spraakmakende moordzaken bespreekt. Naast haar online werkzaamheden heeft Dionne zich ontwikkeld tot podcastmaker. Voor ‘Moordcast’, die zij samen met haar broer Hendrik maakt, duikt ze in mysterieuze, waargebeurde moordverhalen. Haar expertise in crime valt op, waardoor ze de kans krijgt het programma True Crimes of the 90’s te presenteren en maakt Dionne in 2021 de documentaire Moordtieten, waarin ze op onderzoek gaat naar de gevolgen van siliconen borstimplantaten.